![](http://www.sektortrend.com/wp-content/uploads/2014/12/otoyol-300x211.jpg)
Yolda Elektriksiz Yüksek Gece Görüşü
— 21 December 2014 0 95Smart Highway teknolojisi ile az enerjiyle yüksek gece görüşü
Smart Highway teknolojisi ile az enerjiyle yüksek gece görüşü testi hollanda da denendi.
Sokak ve yol lambalarına veda ettirecek proje ile yol ve otobanların kenarları şerit ışıklarla aydınlatılıyor.
Otoyolların aydınlatılmasında bir sonraki aşama olan akıllı otoban (Smart Highway) teknolojisi Hollanda’da bir projede başarıyla test edildi.
Tasarımcı Daan Roosegaarde’nin altyapı şirketi Heijmans ile gerçekleştirdiği işbirliği ile hayata geçen proje ile otobanların kenarları aydınlatma şeritleriyle kaplanacak.
Gece görüşünü artıran yol şeritleri gündüz şarj olacak ve gece en az 8 saat ışık verecek. Gece yolda ilerleyen sürücülerin işini kolaylaştıracak.
Yol kenarı aydınlatma teknolojisi Smart Highway eksi 5 dereceye kadar aydınlatma hizmeti verebilecek şekilde geliştirildi.
Hollanda ‘nın Oss kentinde N329 otobanında denenen proje ile otobandaki aydınlatma direkleri de kaldırıldı ve başarılı bir sonuç elde edildi.
Projenin Hollanda’dan sonra Uzak doğuda da denenmesi bekleniyor. Başarılı olması durumunda tüm dünyada denenmesi mümkün olacak.
Projenin yayılması ile sokak lambalarının azalacağı anlamına da gelebilir.
Proje aydınlatmalara harcanan maliyeti de büyük oranda düşürecek.
Leave a reply